DSR therapie

DSR

Een diepgaande therapieEen veelzijdige manuele therapie

Natuurgeneeskunige behandeling


Een multitherapeutische aanpak die zowel als hoofdtherapie kan ingezet worden als ondersteunend.


Dermasegmentale Reflexologie steunt op de reflectorische werking van de huidsegmenten. Met specifieke handgrepen en technieken worden ritmische impulsen op bepaalde dermatomen, myotomen, sclerotomen en viscerotomen doorgegeven. Deze hebben als doel om blokkades en spanningen op te heffen zodat lichaam en geest weer optimaal functioneren.

Reflextorische werking


Reflexen verplaatsen zich op zenuwbanen en energiebanen en steunt op de embryologie, neurologie en segmentale verschijnselen. Het zijn fysiologische signalen tussen organen en weefsels enerzijds en uitwendige lichaamsdelen anderzijds. Wordt er druk gegeven met de duim op een bepaald gebied, dan ontstaat er onmiddelijk reactie met het overeenstemmend orgaan of weefsel.

DSR is gericht op de diepte en heeft als doel om door te dringen tot op het bot. Spierspanningen op wervels kunnen zorgen verschuiving, verplaatsing of kanteling en zijn de oorzaak van rugprobelemen. De oorzaak van spierspanningen zijn vaak stress en emotionele aandoeningen. De behandeling wordt afgewisseld met toniserende en sederende technieken. Dit brengt ritmische trillingen in het sympatisch en parasympatische zenuwstelsel maar ook in de celactiviteit.

Slechte doorbloeding als ziekte-oorzaak


Door onvoldoende doorbloeding wordt de toevoer van voedingsstoffen, zuurstof en warmte geblokkeerd en de afvoer van koolzuur en afvalstoffen verhinderd. In de afgekoelde en ondervoede gebieden zoals schouder en heup, treedt daarom artrose of osteoporose op. De lichaamsvloeistoffen raken ontregeld en het celmilieu geraakt uit balans. Verkrampte spieren beperken de doorbloeding en er treden functiestoornissen op in de organen waardoor het zelfgenezend vermogen wordt geremd.

Voordelen van DSR op een rij


  • DSR werkt direct waardoor de patiënt onmiddellijk verbetering ervaart.
  • Spierspanningen, blokkades en verkrampingen worden verlicht door verbetering van doorbloeding.
  • Lichaamsdelen worden weer goed doorbloed en gifstoffen worden afgevoerd.
  • Nek en schouders zijn weer beweeglijk waarbij cervicale hoofdpijn meteen verdwijnt.
  • Verstoorde functies worden terug in balans gebracht.
  • Je ervaart een gunstige invloed op je hart- en slaapritme.
  • Stress, emotionele of psychische spanningen verdwijnen door de activering van ontgiftingssysteem.


Kortom, je voelt je als herboren!DSR wordt als heel intens ervaren zelfs de dagen erna. Deze behandeling heeft een werking van 10 dagen op het lichaam. De volgende sessie wordt dus na minimuum 10 dagen ingepland. Er worden standaard 3 sessies ingepland maar soms zijn meerdere sessies nodig vooraleer alle functies terug in balans zijn.

Prijs per sessie: 90€ (90min)

intake (vooraf bij de eerste sessie) + behandeling: 110€